Morgonkaffet

GODMORRON
Man vaknar och inser att huset är ju verkligen kallt. Fast det kallar från köket så vill man ju inte gä upp utan kurar ihop sej som en litten boll med bara näsan som sticker ut, en valdigt kall näsa. Varfor är värmen av? Jo for att den är sa högljud nar den brakar igäng pa natten, man vaknar. Sä man tar hellre en kall morgon där man maste peppa sej själv att komma upp. Nagot som hägrar ar ju morgonkaffet. Nu har jag bara en fransk variant, en san där man lägger malet kaffe i en glaskaraff och sen haller kokande vatten över kaffet, sätter ner en vad som ser ut som en tratt-sil precis vid kaffe/vatten ytan och sen väntar man. Efter närgra minuter sa far man sen pressa ner kaffet till botten och tadaa, kaffet är klart. En vacker dag vill jag dock skaffa kaffemaskin. En såndär elegant fiffig där man bara trycker på en knapp och wow, kaffet ar klart!

Med den tanken så har jag modet uppe att hoppa ur sängen och springa in i köket, slår pa värmen pa vägen. Dags for kaffe!

BESVIKELSEN

Kommer ut i koket och öppnar skåpet for att ta ut kaffet. Vad ser jag då? Inget kaffe iallafall. Besvikelsen ar stor. Hur kunde jag glömma att köpa nytt kaffe? Kanske for att jag var för lat, for trött efter jobbet och ville helst inte gå till affären när det ar den dar tiden, ja ni vet när hela staden är pa samma affär och det tar enorm tid att stå i kassan, och hur manga gånger tar man inte fel kö, för att hoppa till en som ser snabbare ut men i själva verket är ännu värre...suck. Jag hoppar tillbaka i sängen som tur fortfarande är varm. Det far bli kaffe på vägen till jobbet idag.